Kosten og maden i afdeling Bakken
I afdeling Bakken er der egenproduktion, hvor der er ansat en kostfaglig eneansvarlig, som hver dag laver mad i Bakkens store køkken. Den kostfaglig eneansvarlig sørge for, at der hver dag tilbydes sund og nærende mad efter sundheds- og fødevarestyrelsens anbefalinger, som giver børnene energi til leg og læring. Menuen er 85% økologisk.
Har børnene nogle ønsker til menuen kan de deles med den kostfaglig eneansvarlig og derved kan barnet få indflydelse på menuen i Bakken.
Den kostfaglig eneansvarlig sætter "menu planen" for ugen op i børnenes garderober, så I forældre kan følge med i ugens menu.
Har dit barn brug for special kost grundt allergi, religiøse årsager, vegetar mm. skal dette videre gives til det pædagogiske personale, som giver beskeden videre til den kostfaglige eneansvarlig, som laver mad der tager hensyn til dette.
Kosten og maden i afdeling Skoven
Aalborg kommune har indgået en aftale med Fru Hansens kælder i forhold til levering af maden.
Skoven er indrettet med et modtagerkøkken, hvilket betyder at der ikke må håndteres råt kød.
Derfor leveres kødretter færdiglavet på frost, hvor det efterfølgende bliver opvarmet og det resterende til retten tilberedes i modtagerkøkkenet.
Aalborg kommune har fra Fru Hansens kælder valgt "model lun". Det vil sige at der er 2 dage om ugen med varm mad og de øvrige 3 dage består af smør-selv med lune retter.
Der er på den måde mulighed for at tage maden med på tur ud af huset.
Frokostordningen følger en 8 ugers menu plan, hvor der hver dag er foto af maden, så I forældre kan se, hvad jeres barn får at spise.
Menuen er sammensat efter sundheds- og fødevarestyrelsen anbefalinger og er 85% økologisk.
Har dit barn brug for special kost grundt allergi, religiøse årsager, vegetar mm. kan dette bestilles. Der ligger materiale vedrørende Fru Hansens kælder ved infotavlen. Det er også her I kan se en 8 ugers menuplan samt foto af maden.